Διακοπές και "κρίση" ή μήπως ΚΡΟΙΣΟΙ;

Όπως πολλά άλλα θέματα στην καταραμένη αυτή χώρα, έτσι και η κρίση, υποτίθεται οτι "έπληξε" τον τουρισμό και όλοι τρέχουν γύρω γύρω προσπαθώντας να εφεύρουν το αντίστοιχο του χορού της βροχής-αλλα για τον τουρισμό.

Υποτίθεται. Και θα σας αποδείξω και γιατί.
Έχει 3 μέρες που προσπαθώ τελικά να αποφασίσω που σκατά θα πάω το καλοκαίρι. Σε γενικές γραμμές, έχοντας βάλει στο μυαλό μου σαν γενικό προορισμό τα νησιά του Ιονίου, μιας και δεν έχω πάει σε κανένα, έβγαλα τον τουριστικό οδηγό να ψάξω για τηλέφωνα και να αρχίσω τη γνωστή διαδικασία τύπου "γειά σας-για ένα δωμάτιο πήρα να ρωτήσω-πόσο είπατε-ευχαριστώ πολύ" που κάνω κάθε χρόνο μέχρι να βρω ένα ξενοδοχείο/δωμάτια/whatever το οποίο να αξίζει τα χρήματα που ζητάει και να νιώθω ωραία που πάω διακοπές και όχι σαν τα κοτόπουλα στα καρτούν που έχουν και σκουφάκι του σεφ πάνω στα στα μπούτια τους.

Εν ολίγοις, μετά απο πολλά τηλέφωνα (να ναι καλά οι εναλλακτικοί πάροχοι με τα κούτρα τηλεφωνήματα όπου θες όσο θες) τα πιο φθηνά δωμάτια που βρήκα στην Λευκάδα ήταν στα 70 και 75 ευρώ και κατηγορίας Δ και Ε αντίστοιχα, στην Κεφαλλονιά ίδιες τιμές για ίδια κατηγορία και η μεγάλη έκπληξη ήρθε απο τους Παξούς που σαν-ομόφωνα-το πιό κοσμοπολίτικο νησί των βαλκανίων είχε δωμάτιο μόνο στα 105+ ευρώ. Μετά απο απεγνωσμένες προσπάθειες να βρω κάτι που να μου ταιριάζει και να πληρεί τις παραπάνω καρτουνίστικες προυποθέσεις, βρήκα αρκετά δωμάτια στην Κέρκυρα, που ξεκινούν απο τα 35 ευρώ και ανεβαίνουν στις ίδιες πάντα κατηγορίες καταλλυμάτων.

Και κάπου εδώ είναι που ένας νευρικός άνθρωπος σαν και μένα εξοργίζεται τόσο πολύ που θα μπορούσε να κάψει εικόνα του βελζεβούλ με μια ματιά. Δηλαδή ρε μάστορα μεγαλο-επιχειρηματία/ξενοδόχε... τους κανόνες περι προσφοράς και ζήτησης δεν τους έμαθες ποτέ;
Το οτι στην Ελβετία έριξαν τις τιμές για να πάρει τα πάνω του ο τουρισμός δεν σου λέει κάτι;
Προφανώς, στην Ελλάδα η λογική λέει οτι "αφού ο τουρισμός θα πέσει, εγώ για να τα μπαλώσω θα χρεώσω παραπάνω, οπότε η έλλειψη τουριστών, θα αντισταθμιστεί απο τα παραπάνω έσοδα". Και συμπληρώνω εγώ "αφού είναι μαλάκες οι τουρίστες".

Αν υπάρχει ένα και μοναδικό πράγμα που έχω σιχαθεί στην Ελλάδα μεταξύ όλων των άλλων (είναι και αμέτρητα βλέπεις) είναι ο ωχαδερφισμός, το "δε βαριέσαι" και η ενσυνείδητη επιλογή του να ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ. ΟΧΙ ρε μαλάκα ξενοδόχε, δεν θα πατήσω στο μπάσταρδο νησί σου με αυτές τις τιμές, ακόμα και αν χρειαστεί για εναλλακτικές διακοπές να διαλέξω την γαλέρα των πειρατών στο αστερίξ. Στην θέση των κωπηλατών. Πως θα το κάνουμε δηλαδή; Μας τα παίρνει ο βενζινοπώλης (όσα γουστάρει) επειδή κανέις δεν τον ελέγχει. Μας τα παίρνει το σούπερ μάρκετ γιατί "ακρίβυναν οι βενζίνες". Μας τα παίρνει και το κράτος γιατί "υπάρχει έλλειμα", λες και φταίω εγώ που υπάρχει έλλειμα και όχι οι άχρηστοι κουστουμάτοι κώλοι τους. Ε δεν θα τα δώσω σε ένα ΙΔΙΩΤΗ ο οποίος εμπορεύεται κάτι στο οποίο έχω την επιλογή!! Δεν θα πατήσω ποτέ και εύχομαι αυτοί οι μπάσταρδοι να είναι ο λόγος που το κάθε wannabe κοσμοπολίτικο νησί θα βουλιάξει οικονομικά, όταν και αν.

Άκου εκεί στους παξούς 100+. Λες και ζήτησα μίνι tower suite στο hilton. Να πάνε στο διάολο! Αν ξανακούσω ξενοδόχο ή οποιονδήποτε και καλά αρμόδιο για αυτούς να βγει να παραπονεθεί στα κανάλια, θα πάρω τηλέφωνο ζωντανά και ποιός με είδε και δεν άλλαξε δρόμο!! Κοπρόσκυλα! Τουλάχιστον, όταν είσαι απατεώνας και λωποδύτης, ΣΚΑΣΕ και μη φωνάζεις. Είδες ποτέ κλέφτη βγαίνοντας απο σπίτι το οποίο μόλις έκλεψε να ξυπνάει τους ιδιοκτήτες και να τους παραπονιέται που η τηλεόραση δεν είναι "φούλ χάι ντεφινίσιον";

Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Φωνάζουμε για όλα, δεν κάνουμε τίποτα και συνεχίζουμε να φωνάζουμε ακόμα και όταν είναι crystal clear οτι είμαστε λάθος. Φέτος θα διαλέξω κέρκυρα. Αν και του χρόνου Λευκάδα και λοιπά νησιά του Ιονίου έχουν να μου δώσουν τις ίδιες απαντήσεις, μπορούν να είναι σίγουροι οτι θα προτιμήσω να τα δώσω σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό και να τους αφήσω σιγά σιγά να συνηθίζουν στην ιδέα του "γάλα και φρυγανιά για μεσημεριανό" ενώ εγώ θα πίνω αμέτρητα pints και θα τρώω burgers σε τιμές χαμηλότερες απο ότι εδώ μια τυρόπιτα (προκατ) και ένα φραπέ...

Δεν ξέρω ποιά είναι η σωστή λύση εμπορο-οικονομικά για μια βιομηχανία που υποτίθεται έχει πέσει κατα 30+% φέτος, αλλα μπορώ να είμαι σίγουρος οτι αυτή δεν είναι οι παράλογες αυξήσεις, το υπερβολικό κόστος και το ύφος 1000 καρδιναλίων όταν ξεκάθαρα ζητάς εξηγήσεις. Να τα χαίρεστε τα ξενοδοχεία σας και τα (soon to be) καραφλά νησιά σας.

Share this post!

Bookmark and Share